FK Pardubice
A - tým - Preview

PREVIEW | Radoslav Kováč: Věřím, že na Bohemku přijde plný stadion našich fanoušků!

V sobotu 22.7. se naplno rozjede nová sezóna FORTUNA:LIGY. Pardubice přivítají od 15:00 hodin v CFIG Areně soupeře z pražské Bohemians. Hlavní trenér Pardubic Radoslav Kováč před utkáním říká, že podporu fanoušků jeho svěřenci budou potřebovat, stejně jako tomu bylo v minulé sezóně.

Pardubice zahájí ligovou sezónu už tuto sobotu utkáním proti Bohemians Praha 1905. První FORTUNA:LIGOVÝ duel začíná v 15:00 hodin v CFIG Areně. „V sobotu zkusíme naordinovat lektvar, který bude vítězný (směje se). Zahájíme ligu zápasem doma. Bude to nesmírně těžké, protože si myslím, že Bohemka oproti minulé sezóně ještě více zkvalitnila tým,“ uvědomuje si trenér Kováč.

Pražská Bohemka stejně jako Pardubice odehrála v přípravě duel proti Košicím. Svěřenci trenéra Veselého ale slovenský tým porazili 4:1. Hlavní trenér Pardubic na toto téma narazil také: „Viděl jsem jejich přípravné utkání proti Košicím, které hráli na dvě desítky a po vystřídání hráčů neztratili vůbec kvalitu. Na druhou stranu hrajeme doma a zápas chceme zvládnout. Věřím, že nám pomohou naši fanoušci a že přijde plný stadion, což si všichni přejeme.“

O tom, jak složitý soupeř Pardubáky čeká hned na úvod sezóny, má jasno i Radoslav Kováč: „Vůbec se nedíváme na to, že Bohemku letos čekají evropské poháry. Bude to start sezóny. I pro Bohemians to bude nesmírně důležité. Očekáváme, že přijedou v plné sestavě.“

43letý kouč pardubického celku nezapomněl ani na fanoušky. „Chtěl bych, aby diváci přišli a pomohli nám ke třem bodům. Máme sice nový tým, chvíli si to bude sedat. My ale nemáme čas a uděláme všechno pro to, abychom vstup do nové ligové sezóny zvládli úspěšně,“ dodává Kováč.

Autor článku: Kazimír Svoboda

Autor fotografie: David Klier

Sdílet článek